Ancuța Simion

Ancuța Simion

Profesor de pian în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Ancuța Simion a absolvit Facultatea de Arte, în domeniul Muzică, specializarea Pedagogie muzicală‚ din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. Are o vastă experiență pedagogică, activând de-a lungul anilor în funcția de cadru didactic la numeroase școli și licee (Liceul Teoretic Decebal Constanța, Școala Generală „Ion Minulescu”, Constanța, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol Constanța, Școala Generală cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu”, Școala Nr.1 Năvodari și multe altele). Își desfășoară activitatea pedagogică cu mare profesionalism, deținând excelente abilități de comunicare și interacțiune cu copiii, dobândite prin activități la catedră.

Bejenaru Angela

Bejenaru Angela

Profesor de pian în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. A absolvit Conservatorul din Chișinău, secția Pedagogie Muzicală – Academia de Muzică „Gavriil Musicescu”. Din anul 2007 este angajata instituției, perioadă în care aceasta a pregătit mai multe generații de cursanți distinși la diverse concursuri naționale și internaționale cu premii speciale, trofee, premiile 1,2 sau 3.

Bârlădeanu Cristina

Bârlădeanu Cristina

Absolventă a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța – Specializarea – pian și a secției Pian principal al Colegiului de Arte „Regina Maria” Constanța. Cu o bogată experiență în pedagogie și numeroase participări la evenimente organizate în instituțiile de profil –concursuri, recitaluri ș.a.

Ceară Ana-Maria

Ceară Ana-Maria

Profesor titular în cadrul catedrei de Arte Vizuale (pictură/grafică). Artist plastic cu specializarea în ceramică, licențiată în Arte Vizuale, în cadrul Facultății de Arte Plastice și Decorative a Universității „Ovidius” Constanța, în anul 2019. În perioada facultății a urmat în paralel cursurile clasei de ceramică/modelaj ale Școlii Populare de Arte și Meserii, din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. În perioada 2019-2021 a urmat cursurile masterale în cadrul Universității Naționale de Arte București, la secția Ceramică-Sticlă-Metal, specializarea Ceramică, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a luat parte la evenimente culturale/expoziții din țară și străinătate, obținând în anul 2019 „Premiul pentru debut”- Filiala Constanța Unu a U.A.P.R., iar în 2018, Premiul I în cadrul Concursului…

Chițu George

Chițu George

Profesor de nai și canto muzică populară, în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a absolvit Liceul de Arte „George Georgescu”, Tulcea, Universitatea Națională de Muzică București, Specializarea Nai, Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte, Specializarea Arta Educației Muzicale. În prezent își desfășoară activitatea ca solist instrumentist, în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Premii importante: Premiul I la Festivalul Concurs Județean „Florile Dobrogei” Tulcea 2016; Premiul Special al Juriului Festivalul Național de Interpretare a Muzicii populare „Natalia Șerbănescu” Tulcea 2012; Premiul I – Festivalul Național al Ansamblurilor Folclorice și Tinerilor „Dorna, Plai de joc și Cântec” Vatra Dornei, 2010; Diplomă onorifică- Festivalul Național de…

Ciortan Mihai

Ciortan Mihai

Profesor de canto muzică ușoară, clasică și pian, absolvent al Liceului de Artă „Marin Sorescu”, licențiat în muzică în cadrul Universității din Craiova, specializarea interpretare muzicală -canto, Ciortan Mihăiță a urmat studii de masterat în „Arta spectacolului liric”, având o vastă experiență ca artist liric în cadrul Operei Române Craiova și este profesor al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” la catedra canto muzică ușoară și instrumente clasa pian. Ca artist liric și-a manifestat talentul artistic în cadrul multiplelor opere și operete precum: „Pescuitorii de perle” Georges Bizet, „Carmen” G. Bizet, „Otello”, „ Aida”, „Nabucco”, „Rigoletto”, „Don Carlo” (Giusepe Verdi), „Liliacul”, „Voievodul țiganilor”, „Silvia” și multe altele. Având o pregătire pedagogică și artistică desăvârșită, își desfășoară cursurile cu mult tact, răbdare și

Cloșcă Rodica

Cloșcă Rodica

Profesor de canto – muzică ușoară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Din 1978 și până în 1988, a studiat la Școala Populară de Arte „Struguraș” din Călărași dans, canto, actorie, pictură și pian. După terminarea studiilor medii, a urmat Facultatea de Urbanism și Arhitectură, în perioada1988-1993, în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. A activat ca solist din 2001 până în anul 2007 la Teatrul „Fantasio” din Constanța. În 2013, a absolvit Școala de Canto „Veronica Vorship” din Kiev, Ucraina și apoi a început să urmeze studiile de licență în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, specializarea Muzica-Pedagogie muzicală, și Masteratul în Arta Educației Muzicale, domeniul de studiu Muzică. A fost coordonatorul Ansamblului „Galuboe More” al Comunității Rușilor Lipoveni din Constanța, iar de-a lungul carierei sale a obținut multe trofee și premii.…

Codreanu Ioana-Maria

Codreanu Ioana-Maria

Profesor de vioară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” este absolventă a Conservatorului „George Enescu” din Iași, Facultatea de Muzică și Arte Plastice, licențiată în Muzică și compoziție muzicală, muzicologie, specializarea Muzică. Are o vastă experiență profesională, activând ca artist instrumentist (vioară), în cadrul orchestrei Teatrului de Operă și Balet „ Oleg Danovski” din Constanța timp de 33 de ani, unde a participat la numeroase concerte simfonice. La momentul actual își desfășoară activitatea pedagogică cu multă pasiune, dezvăluind tainele viorii cursanților pasionați de acest instrument.

Costea Georgiana

Costea Georgiana

Domeniul artistic, pedagogic şi cultural sunt cele trei paliere pe care îşi desfăşoară cu succes activitatea Georgiana Costea. Este licențiată în interpretare la Universitătea Națională de Muzică din București unde a obținut și diploma de Master în anul 2012, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ionel Voineag și a conf. univ. dr. Andreiana Roșca. În anul 2011 obține o bursă de studii ERASMUS și ulterior „ERASMUS Student Mobility for Placements” la „Conservatorio Santa Cecilia” din Roma (Italia), unde și-a început cariera pedagogică. În 2017, îsi completează studiile, obținând diploma de Master în „Management Organizațional și Anteprenorial” la Universitatea „Spiru Haret” Constanța. În prezent urmează studiile doctorale la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași. Georgiana Costea este profesor de pian în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, îmbină cu succes…

Curteanu Marian

Curteanu Marian

Profesor de chitară clasică și electrică în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, licențiat în Muzică, absolvent al Facultății de Arte, specializarea Pedagogie muzicală, instrument principal chitară în cadrul Universității „Ovidius” Constanța, a urmat programul de studii pedagogice în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic specializarea Pedagogie muzicală. Profesor de chitară al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, a avut numeroase recitaluri și a participat la diverse concursuri din Constanța, Sinaia, București, Anglia, Londra, Hall, Surrey.

Călinescu Ioana

Călinescu Ioana

Profesor titular la catedra de Arte Vizuale, clasele pictură și grafică, este absolventă cu nota 10, a Facultății de Arte, specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative din cadrul Universității „Ovidius” , promoția 2011 și a Școlii Populare de Arte și Meserii Constanța, secția pictură și design vestimentar. De asemenea, în 1989 a absolvit Facultatea T.C.M. Iași. Desfășoară o bogată activitate atât cu copiii cât și cu adulții, având rezultate remarcabile în urma numeroaselor participări la concursuri și expoziții. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, și are peste 120 participări la expoziții de grup și personale, iar pe parcursul carierei sale artistice a obținut premii importante, atât naționale și internaționale.

Damian Silviu

Damian Silviu

A început studiul acordeonului încă de la vârsta de 9 ani. Este absolvent al Facultății de Arte, secția Pedagogie Muzicală, Universitatea „Ovidius” Constanța și masterand în Arta Educației Muzicale, în cadrul aceleiași universități. Profesor de acordeon, cu o bogată activitate artistică și pedagogică, corepetitor al clasei de muzică populară din cadrul instituției. Orele de curs cu domnul Silviu Damian, se desfășoară într-o atmosferă calmă, fiind o fire înzestrată cu multă răbdare.

Dășanu Marcel

Dășanu Marcel

Profesor colaborator al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, își îndrumă cu drag tinerii instrumentiști în arta interpretării la clarinet și saxofon, iar activitatea artistică de instrumentist (clarinet), și-o desfășoară atât la Teatrul Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski” Constanța, cât și în cadrul orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”. Este absolvent al Colegiului de Arte din Bălți - secția Interpretare Muzicală – clarinet și dirijat de orchestră. Absolvent al Universității de muzică ,,Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de Interpretare Instrumentală – clarinet, având o vastă experiență artistică cu rezultate deosebite:

Felipov Ovidiu

Felipov Ovidiu

Ovidiu Felipov profesor de design de obiect, design de interior, grafică și pictură. Licențiat în Arte, profilul Arte Plastice și Decorative, specializarea Pedagogia artei, Ovidiu Felipov are o vastă experiență atât profesională cât și artistică. Este Conferențiar Universitar în cadrul Universității „Ovidius” Constanța. A realizat numeroase lucrări de design și grafic design și a participat în diverse proiecte, expoziții sau concursuri, obținând merite deosebite dintre care amintim: Tabăra de Creație (pictură/sculptură) „G. Apostu”, – Locul III pictură – Bacău, medalia de argint în cadrul Concursului Internațional de Pictură „Open Doors”, locul II – Concurs de pictură „Al. Ciucurencu”, Organizarea Festivalului Internațional „Artensive” (design/graphic design/fotografie/montaj film/ instalație) Universitatea „Ovidius” din Constanța, expoziția „Spațiul dobrogean în…

Gheorghe Iuliana (Pană)

Gheorghe Iuliana (Pană)

Profesor titular al cursurilor de artă fotografică și artă video este artist vizual, scriitoare, și producător independent de film. A absolvit licența și studii post universitare în Comunicare și Publicitate la S.N.S.P.A București, o licență și un master în Arte vizuale la Universitatea „Ovidius” Constanța. Este doctorand în studii culturale cu o teză ,,Despre fotografie și artă de la analog la digital,, la Școala doctorală a Centrului de Excelență în Studiul Imaginii și Textului - Facultatea de Litere din cadrul Universității București. A realizat pe parcursul a mai bine de 25 de ani, emisiuni culturale de televiziune. A publicat 6 volume de poezie. A obținut numeroase premii literare, (Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania filialei Dobrogea în atât în anul 2003, precum și în anul 2013), dar și pentru film și televiziune. Curator a numeroase expoziții de artă…

Ghindici Roxana Elenena

Ghindici Roxana Elenena

Profesor al cursului de Canto – muzică ușoară, Secția Externă Cernavodă. Absolventă a Facultății de Arte, specializarea Interpretare muzicală Canto, (profesori îndrumători: Nicoleta Ardelean –prof. univ. dr. habil. și Ioan Ardelean prof. univ. dr. habil), în cadrul Universității „Ovidius” Constanța. A urmat studiile masterale în cadrul aceleiași universități, specializarea Artele Spectacolului liric, la clasa prof. Daniela Vlădescu. Are o bogată activitate artistică: membră și solistă a corului „I.D. Chirescu”, Cernavodă, artist liric, interpret. Realizează spectacole alături de elevii săi talentați și câștigători în cadrul unor concursuri naționale și internaționale.

Gîlcă Liliana

Gîlcă Liliana

Profesor de Canto – muzică populară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, absolventă a Liceului de Artă „George Georgescu” Tulcea și a Facultății de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret” din București, specializarea Pedagogie muzicală. Profesor titular, Liliana Gîlcă a obținut definitivatul în anul 2011 și a fost coordonatorul cercului vocal -instrumental la Palatul Copiilor Tulcea, unde și-a desfășurat activitatea cu multă pasiune și profesionalism.

Hoidrag Adriana

Hoidrag Adriana

Profesor titular la Secția ARTA MIȘCĂRII –Coregraf. Coordonează clasele de Dans modern, contemporan, sportiv, aerobic adulți și Instructor de dans. Este absolventă a Colegiului Universitar Pedagogic București și a Școlii Populare de Arte și Meserii Constanța. În anul 2013 a absolvit Facultatea de Arte – Secția Artele Spectacolului Coregrafie, din cadrul Universității „Ovidius”, precum și Masteratul de Arta Actorului de Music-Hall, în cadrul aceleiași universități. Are numeroase participări la festivaluri și concursuri, cu un bogat palmares în activitatea derulată alături de cursanți.

Hriscu Popescu Camelia

Hriscu Popescu Camelia

Profesor de chitară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” încă din anul 2009, Camelia Hriscu Popescu este absolventă a Universității „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte, specializarea Pedagogie Muzicală, cu a doua specializare instrumentală. Pasiunea pentru muzică s-a manifestat de la o vârstă fragedă venind ca o „moștenire” din partea mamei. Așa a ajuns la vârsta de numai cinci ani să urce pentru prima oară pe scenă, participând la „Minitop”. Mai târziu, a și jurizat un concurs pentru copii. A făcut parte dintr-un grup vocal din cadrul Școlii Populare de Arte din Suceava, iar după vârsta de 13 ani a început studiul aprofundat al muzicii în cadrul Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu”. Mai târziu a făcut parte din grupul vocal-instrumental “SIMBOL”, în cadrul Palatului Copiilor din Suceava. Printre premiile câștigate pe parcursul timpului amintim: Premiul III…

Iftene Doru

Iftene Doru

Profesor colaborator pentru disciplina CANTO –MUZICĂ CLASICĂ – este absolvent al Facultății de Muzică „George Enescu”, Iași- Specializarea Canto. Pe lângă activitatea de profesor colaborator la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Iftene Doru își desfășoară activitatea artistică de solist vocal la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” – Constanța. Repertoriul său cuprinde numeroase roluri principale: Alfredo –„Traviata”, Edgardo – „ Lucia di Lammermoor”, Nemerino- „Elixirul Dragostei”, Eisenstein – „Liliacul”, Danilo- „Văduva veselă”, Don Ottavio – „Don Giovanni”, Tamino – „Flautul fermecat”, Ducele de Urbino – „O noapte la Veneția”, ș.a. A participat în cadrul unor turnee în străinătate: Germania, Elveția, Olanda, Spania, Belgia, Austria, Norvegia și Israel.

Iftime Rodica

Iftime Rodica

Absolventă a Liceului de Artă Bacău-secția Muzică Instrumentală; licențiată în Arte - Pedagogie Muzicală, Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași. Profesor–colaborator la Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” din anul 2009, Catedra de canto-muzică ușoară și pian. În 2010 înființează Grupul Vocal "Giocoso", cu care participa si în prezent la spectacole, evenimente, emisiuni tv. Mulți dintre cursanții pregătiți de prof. Rodica Iftime au obținut premii importante la concursurile de pian, precum si la concursurile/ festivalurile de muzică ușoară (naționale sau internaționale), unii fiind finaliști „Next Star”, „KIDSing”, „X Factor”, „DreamStar Junior Music Contest”.

Iftime Vadim

Iftime Vadim

Profesor titular la Catedra CANTO –MUZICĂ UȘOARĂ. Este absolvent al Facultății de Teologie (specializările Artă sacră (Muzică) și Pastorală) din cadrul Universității „Ovidius” Constanța și licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene. De asemenea a finalizat și studiile universitare de Masterat în cadrul Universității „Ovidius”, Constanța, Facultatea de Arte, specializare Arta Spectacolului Liric. Abilitățile didactico-pedagogice acumulate, cât și experiența în prestațiile artistice concertiste au dus la performanțe remarcabile și rezultate deosebite în lucrul cu cursanții.

Lupu Florentina

Lupu Florentina

Profesor de vioară, cu o experiență pedagogică de peste cinci ani, a absolvit Liceul de Arte „Regina Maria” din Constanța, secția instrument principal-vioară, apoi a urmat cursurile Facultății de Arte, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanta, specializarea- Pedagogie muzicală, iar ulterior a urmat studiile masterale în Arta Educației Muzicale, în cadrul aceleiași universități. De asemenea, activează ca artist instrumentist în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Din 2020 este profesor de teorie/armonie/forme la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. Pasiunea pentru muzica populară a descoperit-o încă din liceu, atunci când a făcut parte din taraful Palatului Copiilor din Constanța.

Lupu Silviu

Lupu Silviu

Profesor de pian în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a studiat la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța. A absolvit Facultatea de Arte, specializarea Pedagogie Muzicală în cadrul Universității „Ovidius” Constanța. Având o pregătire pedagogica și artistică desăvârșită, își desfășoară activitatea pedagogica cu multă răbdare, pasiune și profesionalism, deținând excelente abilitați de comunicare și interacțiune cu copiii, dobândite prin activități la catedră.