C CCTB
| februarie 23 2024

Proiecția filmului documentar ,,20 de zile în Mariupol”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, cu sprijinul Ambasadei Ucrainei în România, în parteneriat cu Asociația Brighter Future for You, organizează proiecția filmului „20 de zile în Mariupol”/ „20 Days in Mariupol”, găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, astăzi, 23 februarie 2024, ora 16:00. Evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate împlinirii a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

C CCTB
| ianuarie 12 2024

Ziua Culturii Naționale, celebrată de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, celebrată anual, în România, pe 15 ianuarie, data de naștere a poetului național Mihai Eminescu, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează o serie de evenimente inedite, dedicate promovării culturii, artei și efortului academic.

C CCTB
| decembrie 22 2023

Tradiții și inovații în arta contemporană! ,,Reverență în culori’’

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, invită publicul constănțean la expoziția ,,Reverență în culori’’, ce prezintă lucrările realizate de către cursanții claselor de ceramică, catedra Arte Vizuale, Secția Cultural – Educativă din cadrul instituției, sub coordonarea profesorului Florentin Sîrbu, doctor în arte vizuale.

C CCTB
| decembrie 19 2023

Zece cursanți ai Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, premiați în cadrul Galei ,,Rotary Premiază Excelența’’

La final de an, unii dintre cei mai merituoși cursanți ai Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ au fost răsplătiți cu premii, în cadrul evenimentului intitulat ,,Rotary Premiază Excelența’’, desfășurat vineri, 15 decembrie 2023, la Teatrul Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’. Gala de premiere a fost dedicată sărbătoririi și recompensării excelenței în educație și artă, fiind organizată de: Rotary Cetatea Tomis Constanța, în colaborare cu: Interact, Rotaract, Teatrul de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

C CCTB
| decembrie 12 2023

Daruri cultural-artistice de iarnă, oferite constănțenilor de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’

În luna magică a cadourilor și a bucuriei, a sărbătorilor de iarnă și a tradițiilor autentice, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, a pregătit publicului constănțean o suită de daruri cultural-artistice speciale. Spectatorii de la malul mării sunt invitați, pe parcursul lunii decembrie, la o multitudine de evenimente deosebite, susținute atât de artiștii consacrați ai instituției de cultură constănțene, cât și de talentații cursanți din grupe de vârstă și ani diferiți de studiu, pregătiți sub atenta îndrumare a profesorilor din cadrul Secției Cultural Educative a Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’. Accesul publicului la aceste manifestări menite să readucă în sufletele tuturor emoția și bucuria sărbătorilor de iarnă este gratuit.

C CCTB
| decembrie 12 2023

,,Tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou" – proiect socio-cultural al Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada"

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada" - Secția Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul" - Promovare Cultură Tradițională, a desfășurat, la finele săptămânii trecute, proiectul socio-cultural ,,Tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou". Evenimentul a avut loc în data de 8 decembrie 2023, la sediul din bulevardul I.C. Brătianu nr. 68, într-un cadru festiv, amenajat în ton cu frumoasele sărbători de iarnă.

C CCTB
| decembrie 4 2023

Spectacol de Crăciun susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’ și invitații săi

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, oferă publicului de la malul mării un dar cultural-artistic special, menit să aducă în sufletele constănțenilor magia atmosferei de final de an, cu dansuri, colinde, muzică tradițională și artiști de seamă ai scenei locale și naționale. Este vorba despre Spectacolul de Crăciun susținut de renumitul Ansamblu Folcloric Profesionist ,,Brâulețul” și invitații săi, miercuri, 13 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, în sala mare a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”.

C CCTB
| noiembrie 21 2023

„BuradArt – Ziua Naţională a României”

Miercuri, 29 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, are onoarea să vă invite, în sala mare a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin'', la evenimentul cultural-artistic „BuradArt – Ziua Naţională a României”, ce are ca scop marcarea Zilei Naţionale a României, sărbătorită pe 1 Decembrie. Ziua Națională a României are o însemnătate specială pentru societatea românească, marcând unul dintre cele mai importante evenimente istorice.

C CCTB
| noiembrie 13 2023

ZIUA DOBROGEI 2023

Amplu eveniment cultural-artistic, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’

C CCTB
| noiembrie 7 2023

Expoziția ,,Ascensiune’’, o incursiune în universul tematic al pictoriței Adina Dogaru

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, invită publicul constănțean, joi, 09 noiembrie 2023, de la ora 17:00, la vernisajul expoziției de pictură denumită sugestiv ,,Ascensiune’’ și găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’. În cadrul expoziției vor putea fi admirate creații ale artistei plastice Adina Dogaru, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu.

C CCTB
| octombrie 11 2023

„DESPRE SĂNĂTATE, ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR”

C CCTB
| octombrie 6 2023

Câștigătorii Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, recompensați cu premii substanțiale Trofeul ,,Dan Moisescu’’, adjudecat de un concurent din Buzău

Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, a organizat, în intervalul 04-05 octombrie 2023, în sala de spectacole a Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret (CMET) „Jean Constantin”, Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ajuns la cea de-a XXVII-a ediție. Au fost două zile pline de momente artistice explozive, dar și de emoții intense pentru concurenții care s-au întrecut pe scena acestui festival-concurs cu tradiție în spațiul folcloric național, ce dăinuie de peste 27 de ani, evoluând în fața juriului de specialitate și a publicului constănțean iubitor de muzică populară și tradiții, prezent în număr mare la eveniment.

C CCTB
| octombrie 5 2023

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, a debutat în forță

Astăzi se decernează Trofeul ,,Dan Moisescu’’

C CCTB
| octombrie 3 2023

Tur cultural ,, Case celebre din Constanța veche”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Case celebre din Constanța veche”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

C CCTB
| septembrie 26 2023

Tineri interpreți și artiști consacrați din muzica populară, pe scena Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a 04 – 05 octombrie 2023

Câștigătorii preselecției pentru festival: 17 concurenți la Secțiunea vocală și 10 concurenți la Secțiunea instrumentală

C CCTB
| august 29 2023

Peste 2000 de spectatori au participat în fiecare seară a Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție aniversară – 60

Weekend-ul 25 – 27 august 2023 a fost unul de neuitat, la Mamaia, unde mii de iubitori ai muzicii ușoare românești, de toate vârstele, bunici, părinți și copii, constănțeni și turiști veniți din toată țara, s-au adunat seară de seară, în Piațeta Perla din stațiune, pentru a fi prezenți la un eveniment de excepție: Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’, ediție aniversară 60 de ani. Evenimentul jubiliar a fost organizat de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

C CCTB
| august 29 2023

,,George Enescu și 1001 de Nopţi în Stil Francez’’ Recital cameral vocal - instrumental, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în parteneriat cu ARTEXIM, vă invită la recitalul cameral vocal - instrumental ,,George Enescu și 1001 de Nopţi în Stil Francez’’, care le va aduce, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, pe mezzosoprana din Italia, Raluca Pasquettin Pescaru și pe pianista din România, Andreea Bratu (https://www.festivalenescu.ro/events/raluca-pasquettin-pescaru-andreea-bratu/).

C CCTB
| august 22 2023

Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție jubiliară, aproape de start

După 11 ani de absență, Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” revine în atenția publicului autohton cu o ediție jubiliară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la lansare. Iubitorii muzicii ușoare românești sunt așteptați, în zilele de 25, 26 și 27 august 2023, ora 19:00, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, la evenimentul aniversar organizat de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

C CCTB
| august 18 2023

Tur cultural ,, Jean Constantin”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentelul cultural-educativ Tur Cultural „Jean Constantin”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

C CCTB
| august 18 2023

3 zile de gaming la mare!

Bucurați-vă de cel mai tare festival de gaming din Constanța! Evenimentul inaugural Clutch este pregătit să transforme sfârșitul acestei veri într-o explozie de adrenalină pentru toți pasionații de jocuri video.

C CCTB
| august 16 2023

„ACTORUL: CHIP, SUFLET, OM” expoziție de fotografie

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „ACTORUL: CHIP, SUFLET, OM” – expoziție de fotografie, semnată de artistul Cătălin Lăzăroiu.

C CCTB
| august 13 2023

Activitate de cercetare a reprezentanților Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, în satul Piatra

Centrul Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada” a organizat, prin Secţia Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” – Promovare Cultură Tradiţională, cercetarea de teren cu tema ,,Sărbătorile şi obiceiurile de pe axa vieţii și axa calendaristică”. Reprezentanţii secţiei s-au deplasat, joi, 10 august 2023, în satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, unde au desfăşurat, cu ajutorul localnicilor, o anchetă de teren pe tema menţionată anterior.

C CCTB
| august 11 2023

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” – ediție aniversară 60 de ani

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizatorul Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, a pus în vânzare, începând cu 10 august 2023, biletele pentru ediția jubiliară a acestui eveniment, care marchează împlinirea a 60 de ani de la prima ediție și totodată, revenirea în peisajul festivalier românesc, după 11 ani de absență. Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” se va desfășura timp de trei zile, în perioada 25 – 27 august 2023 și va aduce, pe scena din Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, concerte și recitaluri susținute de cei mai îndrăgiți artiști din muzica ușoară românească.

C CCTB
| august 9 2023

”ÎNTRE REALITATE ȘI ABSTRACT” expoziție de pictură

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „ÎNTRE REALITATE ȘI ABSTRACT” – expoziție de pictură, semnată de Paula Stanciu.