,, Furiosa: A Mad Max Saga”

,, Furiosa: A Mad Max Saga”

O franciză foarte iubită, un prequel alimentat cu testosteron, „Furiosa: A Mad Max Saga”, va rula în avanpremieră la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, joi 23 mai ora 19:00.

"Satul dobrogean de la Dunăre în oglinda timpului"  - Aurelia Lăpușan

"Satul dobrogean de la Dunăre în oglinda timpului" - Aurelia Lăpușan

Această lucrare face parte din cadrul proiectului cultural „Pe urmele lui Teodor Burada”, la 180 de ani de la nașterea primului folclorist al Dobrogei, având ca scop valorificarea patrimoniului cultural imaterial prin abordări interdisciplinare în context local. Au fost realizate astfel cercetări de antropologie culturală și socială de teren privind obiceiuri, datini, ritualistică în unele dintre satele dobrogene colindate cândva de marele folclorist Teodor Burada.

"O căletorie în Dobrogia" - Teodor T. Burada

"O căletorie în Dobrogia" - Teodor T. Burada

Volumul „O căletorie în Dobrogia” scris de Teodor T. Burada, a fost reeditat în anul 2014 ca parte a activității curente a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Revista Datina

Revista Datina

Revista „Datina”, este o publicație de tradiție, ce apare lunar sub egida Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” ” al Consiliului Județean Constanța. Datina, are o istorie lungă, fiind fondată în 1991, o revistă care are rolul de a transmite în principal, cultura tradițională, cu precădere din zona Dobrogei. De-a lungul timpului Datina a îmbrățișat cele mai importante personalități din domeniul etnologiei, publiciști atestați, traducători de excepție, scriitori, critici literari de certă reputație academică, istorici, profesori și chiar studenți.