C CCTB
| august 29 2023

Peste 2000 de spectatori au participat în fiecare seară a Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție aniversară – 60

Weekend-ul 25 – 27 august 2023 a fost unul de neuitat, la Mamaia, unde mii de iubitori ai muzicii ușoare românești, de toate vârstele, bunici, părinți și copii, constănțeni și turiști veniți din toată țara, s-au adunat seară de seară, în Piațeta Perla din stațiune, pentru a fi prezenți la un eveniment de excepție: Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’, ediție aniversară 60 de ani. Evenimentul jubiliar a fost organizat de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

C CCTB
| august 29 2023

,,George Enescu și 1001 de Nopţi în Stil Francez’’ Recital cameral vocal - instrumental, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în parteneriat cu ARTEXIM, vă invită la recitalul cameral vocal - instrumental ,,George Enescu și 1001 de Nopţi în Stil Francez’’, care le va aduce, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, pe mezzosoprana din Italia, Raluca Pasquettin Pescaru și pe pianista din România, Andreea Bratu (https://www.festivalenescu.ro/events/raluca-pasquettin-pescaru-andreea-bratu/).

C CCTB
| august 22 2023

Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție jubiliară, aproape de start

După 11 ani de absență, Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” revine în atenția publicului autohton cu o ediție jubiliară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la lansare. Iubitorii muzicii ușoare românești sunt așteptați, în zilele de 25, 26 și 27 august 2023, ora 19:00, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, la evenimentul aniversar organizat de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

C CCTB
| august 18 2023

Tur cultural ,, Jean Constantin”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentelul cultural-educativ Tur Cultural „Jean Constantin”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

C CCTB
| august 18 2023

3 zile de gaming la mare!

Bucurați-vă de cel mai tare festival de gaming din Constanța! Evenimentul inaugural Clutch este pregătit să transforme sfârșitul acestei veri într-o explozie de adrenalină pentru toți pasionații de jocuri video.

C CCTB
| august 16 2023

„ACTORUL: CHIP, SUFLET, OM” expoziție de fotografie

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „ACTORUL: CHIP, SUFLET, OM” – expoziție de fotografie, semnată de artistul Cătălin Lăzăroiu.

C CCTB
| august 13 2023

Activitate de cercetare a reprezentanților Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, în satul Piatra

Centrul Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada” a organizat, prin Secţia Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” – Promovare Cultură Tradiţională, cercetarea de teren cu tema ,,Sărbătorile şi obiceiurile de pe axa vieţii și axa calendaristică”. Reprezentanţii secţiei s-au deplasat, joi, 10 august 2023, în satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, unde au desfăşurat, cu ajutorul localnicilor, o anchetă de teren pe tema menţionată anterior.

C CCTB
| august 11 2023

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” – ediție aniversară 60 de ani

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizatorul Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, a pus în vânzare, începând cu 10 august 2023, biletele pentru ediția jubiliară a acestui eveniment, care marchează împlinirea a 60 de ani de la prima ediție și totodată, revenirea în peisajul festivalier românesc, după 11 ani de absență. Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” se va desfășura timp de trei zile, în perioada 25 – 27 august 2023 și va aduce, pe scena din Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, concerte și recitaluri susținute de cei mai îndrăgiți artiști din muzica ușoară românească.

C CCTB
| august 9 2023

”ÎNTRE REALITATE ȘI ABSTRACT” expoziție de pictură

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „ÎNTRE REALITATE ȘI ABSTRACT” – expoziție de pictură, semnată de Paula Stanciu.

C CCTB
| august 2 2023

,,Sărbătorile și obiceiurile de pe axa vieţii”, activitate de promovare și conservare a culturii tradiționale

Reprezentanţii Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, Secţia Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâuleţul” – Promovare Cultură Tradiţională, au continuat, miercuri, 26 iulie 2023, seria de activităţi curente cu o cercetare de teren desfășurată în localitatea Târgușor, judeţul Constanţa. În cadrul anchetei de teren cu tema ,,Sărbătorile și obiceiurile de pe axa vieţii” au fost intervievate două dintre locuitoarele comunei, care au furnizat date deosebit de interesante, în special despre obiceiurile specifice ritualurilor de nuntă și de înmormântare în partea centrală a Dobrogei.

C CCTB
| iulie 26 2023

EVENIMENT CULTURAL „CARTE VECHE | CARTE NOUĂ”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „Carte Veche | Carte Nouă”, ce va avea loc joi, 27 iulie 2023, la ora 14.00, în spațiul expozițional al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”.

C CCTB
| iulie 14 2023

Tur cultural ,, Case celebre din Constanța veche”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Case celebre din Constanța veche”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

C CCTB
| iulie 14 2023

Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” vă invită la un Spectacol Extraordinar de Folclor!

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” vă invită joi, 20 iulie 2023, cu începere de la ora 19:00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, la un SPECTACOL EXTRAORDINAR DE FOLCLOR! Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, iar accesul publicului este gratuit.

C CCTB
| iulie 14 2023

Evenimentul cultural-artistic „BuradArt – Ziua Imnului Naţional”, la a II-a ediție

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează vineri, 28 iulie 2023, începând cu ora 18:00, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, evenimentul cultural- artistic „BuradArt – Ziua Imnului Naţional”, ajuns la cea de-a II-a ediție. Spectacolul va marca Ziua Imnului Național al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, dată la care, în anul 1848, „Desteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în parcul Zăvoi din Râmnicul Vâlcea.

C CCTB
| iulie 13 2023

Tabăra de Pictură ,,Kreator Art - Dobrogea”, o experiență culturală inedită pentru cursanții Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Tabăra de Pictură ,,Kreator Art - Dobrogea”, o experiență culturală inedită pentru cursanții Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

C CCTB
| iulie 8 2023

Sărbătorile şi obiceiurile de pe axa vieţii

,,Sărbătorile şi obiceiurile de pe axa vieţii” - cercetare de teren desfășurată de reprezentanții Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, în comuna Pantelimon

C CCTB
| iunie 19 2023

,,Sărbătorile lunii Iunie: Rusaliile și Sânzienele (Drăgaica)", la Fântânele, cu ocazia Zilei Școlii Gimnaziale nr. 1

Seria activităților de promovare a culturii tradiționale desfășurate, periodic, de reprezentanții Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada", a continuat, zilele trecute, cu o nouă acțiune organizată în județul Constanța. Este vorba despre activitatea extracurriculară ,,Sărbătorile lunii iunie: Rusaliile și Sânzienele (Drăgaica)", realizată în data de 15 iunie 2023, la Căminul Cultural din localitatea constănțeană Fântânele. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 Fântânele, cu ocazia Zilei Școlii.

C CCTB
| iunie 19 2023

Filmul independent „EXPERIMENTUL PITEȘTI” regizat de Victoria Baltag!

După succesul internațional în Mexic, între turneul american și cel canadian, filmul independent „Experimentul Pitești” se îndreaptă către publicul din Constanta, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” pe data de 27 iunie 2023, începând cu orele 18.00. Evenimentul vine în premieră pentru spectatorii din Constanta și cu o expoziție unicat pe trei nivele care va fi deschisă publicului doar pe perioada evenimentului: exponate care au aparținut studenților trecuți prin experimentul de la Pitești, lucrări de artă și obiecte din timpul filmărilor lung-metrajului. Acest eveniment este închinat domnului George Cuşa, supraviețuitor al Experimentului Pitești, care s-a stins la 97 de ani pe 7 mai 2023.

C CCTB
| iunie 15 2023

”VESTIGII” – expoziție de fotografie și obiecte de patrimoniu

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural „Vestigii” – expoziție de fotografie și obiecte de patrimoniu, în colaborare cu fotograful Mircea Stoian și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

C CCTB
| iunie 14 2023

Artiști consacrați de muzică populară și de petrecere, tarafuri, ansambluri folclorice și ale comunităților locale, la ,Festivalul Tradițiilor și Gatronomiei Pescărești”

Programul cultural-artistic al marelui festin al peștelui de la Constanța

C CCTB
| iunie 8 2023

Început de vară cu recitaluri de chitară, actorie, pian și canto, susținute de cursanții Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’

Bijuterii cultural-artistice pentru publicul din Constanța, Cernavodă și Medgidia

C CCTB
| mai 30 2023

A început numărătoarea inversă pentru înscrierile la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”

Grupul Vocal ,,Giocoso” și invitați surpriză la festivitatea de premiere

C CCTB
| mai 29 2023

,,Magia muzicii de film - Teme muzicale celebre din coloane sonore cinematografice”

Spectacol cu intrare liberă, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”

C CCTB
| mai 27 2023

„Constanța viitorului”, expoziție de carte și grafică vectorială

La inițiativa Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” din cadrul Universității ,,Ovidius” Constanța, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, se va vernisa, luni, 29 mai 2023, cu începere de la ora 19.00, expoziția de carte și grafică vectorială „Constanța viitorului”.