Costea Georgiana

Publicat pe 15/11/2022
CCTB


    Domeniul artistic, pedagogic şi cultural sunt cele trei paliere pe care îşi desfăşoară cu succes activitatea Georgiana Costea. Este licențiată în interpretare la Universitătea Națională de Muzică din București unde a obținut și diploma de Master în anul 2012, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ionel Voineag și a conf. univ. dr. Andreiana Roșca. În anul 2011 obține o bursă de studii ERASMUS și ulterior „ERASMUS Student Mobility for Placements” la „Conservatorio Santa Cecilia” din Roma (Italia), unde și-a început cariera pedagogică. În 2017, îsi completează studiile, obținând diploma de Master în „Management Organizațional și Anteprenorial” la Universitatea „Spiru Haret” Constanța. În prezent urmează studiile doctorale la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași. Georgiana Costea este profesor de pian în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, îmbină cu succes activitatea pedagogică cât și cea artistică. Soarta, mereu surprinzătoare a făcut ca Georgiana să se întoarcă la aceeași instituție unde a început studiul pianului, de data aceasta în calitate de profesor. Activitatea pedagogică prinde un frumos contur prin participarea cu elevii, la numeroase recitaluri și concursuri precum: Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art” editia a IV- a,  Festivalul on-line de pian „#Totul va fi bine” 14-15 aprilie 2020, Pian De Poveste din Ploiești, Concursul Național de Interpretare PIANIȘTII ROMÂNIEI, Concursul Național BRAVISSIOMO, Concursul Național WINTER MUSIC STARS, Concursul Național de Interpretare ERA PIANIȘTILOR. În anul 2019 a semnat un contract de colaborare cu Casa de Discuri Electrecord Production, colaborare ce a presupus și participarea în calitate de prezentator a Emisiunii „ACASA LA ELECTRECORD”, difuzată pe postul național Etno TV.
    Din dorința de a studia cât mai mult, a participat la numeroase și valoroase cursuri de perfecționare, unde a avut șansa de a întâlni artiști consacrați precum Corneliu Murgu, Ioan Holender („Vacanțe Muzicale” Piatra Neamț 2008), Marina Krilovici (Studioul Experimental de Operă și Balet „Ludovic SPIESS” 2010), Renzo Giacchieri, Ines Salazar, Larissa Gergieva, Rosa Maria de Alba, de Jolanta Janucik, Anton Scharinger (Summer Academy AUSTRIA ISA),  Laura Niculescu, Giampiero Sobrino, Gioacchino Gitto și mulți alții. Activitatea solistică a sopranei Georgiana Costea, desfășurată atât în țară cât și în străinătate, i-a permis acesteia afirmarea atât în genurile cameral și vocal-simfonic, cât și în cel de operă. A susținut recitaluri și concerte în România (București, Timișoara, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Bușteni, Slobozia, Târgovişte), Italia (Roma, San Gimignano, Florența, Monterubbiano, Taormina, Messina, Grosseto, Pisa), Austria (Jennesdorf), Coreea de Sud (turneu de Concerte), Republica Populara Chineză în peste 50 de teatre (turneu de 24 concerte în perioada 2017- 2018 și 30 concerte în decembrie 2019 – ianuarie 2020 alaturi de Filarmonica Banatul în teatrele: Wuhan Qintai Grand Theatre, Guangxi Art Centre, Huizhou Culture Art Centre, Yuhang Grand Theatre, Shennong Grand Theatre, Shanxi Poly Grand Theatre, Yantai Grand Theatre, Zibo Grand Theatre, Jining Grand Theatre, Zoucheng Poly Mencius Grand Theatre, Weifang Grand Theatre, Weihai Poly Grand Theatre,  Dalian Poly Theatre,  Shengjing Grand Theatre, Hohhot Poly Theatre, Tangshan Grand Theatre, Guanhanqing Grand Theatre, Henan Art Centre, Huanggang Grand Theatre, Shiguang South Theatre, Changsha Concert Hall, Binzhou Grand Theatre, Maanshan Grand Theatre, Yixing Poly Grand Theatre, Taizhou Grand Theatre, Wuxi Grand Theatre, Kunshan Culture Art Centre, Lishui  Grand Theatre, Fuzhou Culture and Art Centre, Zhuhai Grand Theatre).

    Georgiana Costea este laureată a concursurilor naționale și internaționale: Concursul Național de Interpretare „Paul Constantinescu” din Ploiești, Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” din Slobozia, Concursul Național de Interpretare Muzicală „Mihail Jora” din București, Concursul Internațional „Titta Ruffo” din Pisa (Italia), Concursul Internațional „Voci Liriche OMEGA” din Florența (Italia).