Încep înscrierile pentru Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a 15 - 16 iunie 2024

Publicat în mai 21 2024
CCTB


Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 15-16 iunie 2024, în Sala de Concert a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin", Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a.

Competiția are ca scop motivarea elevilor care studiază pianul la Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură, mediul privat, în paralel cu învățământul general obligatoriu, fapt ce contribuie la dezvoltarea capacității intelectuale a tinerilor și a potențialului lor artistic.

Regulamentul ediției din acest an a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a, precum și Fișa de înscriere în format electronic sunt deja disponibile pe site-ul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, secțiunea Anunțuri, putând fiind accesate de doritori: https://www.cctb.ro/anunturi/c/0/i/80260464/article-457

Conform regulamentului, sunt invitați să participe la concurs elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care se pot înscrie la următoarele categorii de concurs: Categoria a – anul 2018, Categoria b – 2017, Categoria c: 2016, Categoria d: 2015, Categoria e: 2014, Categoria f: 2013, Categoria g: 2012, Categoria h: 2011, Categoria i: 2010, Categoria j: 2009. Aceștia vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, ce vor fi executate din memorie. Durata pieselor diferă de la o categorie la alta, fiind între 2 și 12 minute. Ordinea prezentării pieselor din program este la libera alegere a concurentului.

Toți concurenții vor trimite, până la data de 07.06.2024, pe adresa de email scoaladearte.constanta@yahoo.com următoarele:

  • fișa de concurs completată cu toate datele solicitate de către organizator;
  • anexa pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • copie certificat de naștere/copie carte de identitate;
  • copie a dovezii achitării taxei de participare în valoare de 100 lei achitată în contul:  RO96TREZ23121G335000XXXX;

Menționăm că, potrivit regulamentului ediției, nu se dorește trimiterea partiturilor pieselor interpretate!

Documentele necesare înscrierii la concurs se pot trimite și prin poștă la adresa: Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța, având mențiunea pe plic: Concursul „Piano Art”. Dacă se optează pentru această variantă, atragem atenția să se ia în considerare intervalul de timp necesar pentru expedierea acestora, astfel încât documentele să ajungă în original la sediul instituției cel târziu în data de 07.06.2024 (data limită pentru înscrieri).

Nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică iar nerespectarea condițiilor din regulament va avea ca efect eliminarea din concurs. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util.

În urma deliberării juriului, se vor acorda premii concurenților în cadrul Galei Concursului, duminică, 16.06.2024, iar marele câștigător va fi răsplătit și cu un premiu în bani: 

  • Marele trofeu: Cupă + medalie + diplomă + remunerație (1500 lei). Câștigătorul va avea și un recital în cadrul ediției următoare!
  • Premiul I – diplomă de excelență (medalie + diplomă)
  • Premiul II – diplomă de merit (medalie + diplomă)
  • Premiul III – diplomă de onoare (medalie + diplomă)

Se pot acorda și premii speciale pentru interpretarea unei piese de gen.

Rezultatele jurizării concursului vor fi făcute publice pe site-ul www.cctb.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada". 

Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.

Persoană de contact:

Cătălina Ivan– tel.:fix - 0241 619 293, mobil - 0786086995, e-mail:  scoaladearte.constanta@yahoo.com

Orice modificare a prezentului Regulament va fi comunicată în timp util pe site-ul  www.cctb.ro.

Secretariatul concursului:

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” , Adresa: Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța, Tel.: 0241 619 293, Fax: 0241 619 293.

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art” este deja unul cu tradiție, oferindu-le participanților ocazia de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui juriu alcătuit din somități din domeniul cultural-artistic și didactic. Totodată, o astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.

Vă invităm la înscrieri!