Proiecția filmului documentar ,,20 de zile în Mariupol”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Publicat în februarie 23 2024
CCTB


Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, cu sprijinul Ambasadei Ucrainei în România, în parteneriat cu Asociația Brighter Future for You, organizează proiecția filmului „20 de zile în Mariupol”/ „20 Days in Mariupol”, găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, astăzi, 23 februarie 2024, ora 16:00. Evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate împlinirii a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Filmul are restricții de vârstă, 18+ și este subtitrat în limba engleză. Intrarea la proiecția documentarului „20 de zile în Mariupol”/ "20 Days in Mariupol" este liberă!

"20 Days in Mariupol" este un documentar brutal, cu un impact emoțional devastator. În februarie 2022, în timp ce armata rusă invadează Ucraina, câțiva jurnaliști ucraineni, blocați în Mariupol, reușesc să filmeze imagini terifiante din primele săptămâni ale asediului. Prizonieri într-un oraș din care nu se mai poate ieși, Mstyslav Chernov - cel care semnează și regia documentarului și colegii lui, corespondenți la Associated Press, trăiesc alături de locuitorii orașului Mariupol coșmarul războiului. În timp ce bombele cad, oamenii mor, iar accesul la electricitate, hrană, apă și medicamente este întrerupt, camerele de filmat surprind scene feroce pe care jurnaliștii se străduiesc să le transmită în întreaga lume.

Pelicula a fost nominalizată la Oscar 2024 pentru Cel mai bun documentar. De asemenea, a câștigat prestigiosul Premiu BAFTA pentru un film în altă limbă decât engleza, Premiul publicului pentru documentar internațional la Sundance 2023, iar realizatorii documentarului au fost distinși cu Premiile Pulitzer 2023.

Vă așteptăm!