PROIECTUL ,,VIZIONEZ, DEZBAT, IMPLEMENTEZ”, LA CENTRUL MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET ,,JEAN CONSTANTIN”

Publicat în mai 18 2023
CCTB


Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” reia si anul acesta, în luna mai, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret ,,Jean Constantin”, proiectul cultural-educativ intitulat ,,Vizionez, Dezbat, Implementez”. Astfel, în cadrul acestui proiect, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret ,,Jean Constantin” va avea loc vineri, 26 mai 2023, cu începere de la ora 10.00, proiecția filmului de animație american, ,,Bambi” (1943), produs de Walt Disney și regizat de David Hand.

,,Bambi”, filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile, se adresează copiilor, dar este un film care poate fi urmărit cu plăcere și interes de către publicul spectator de toate vârstele.

Bazat pe povestirea ,,Bambi, A Life in the Woods”, scrisă de autorul austriac Felix Salten, filmul are o grafică impresionantă și numeroase nominalizări la premiul Oscar. Povestea căprioarei Bambi ni se dezvăluie treptat, pe măsură ce tânărul prinț al pădurii învață lecții de valoare despre prietenie, dragoste și miracolul vieții.

VIZIONARE ATRACTIVĂ ȘI INTERACTIVĂ

Vizionarea peliculei programată vineri, 26 mai, de la ora 10.00, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret ,,Jean Constantin”, se va desfășura într-un mod atractiv și interactiv pentru micul public cinefil. De altfel, proiectul ,,Vizionez, Dezbat, Implementez” presupune vizionarea comentată a unui film, copiii învățând să observe și să analizeze diferitele elemente care compun un film: povestea, acțiunile, personajele și interacțiunile dintre ele, spațiul/spațiile folosite și nu în ultimul rând, imaginea, sunetul, costumația și decorul etc.

Scopul proiectului îl constituie conștientizarea mesajelor filmului și a propriilor trăiri în raport cu acțiunea, imaginile, sunetele, modelele umane și situațiile prezentate de filme. Copiii vizionează un film pe fragmente, discutând despre elementele prezentate în film după fiecare fragment vizionat.

În sală, în timpul vizionării, micii spectatori vor interacționa cu moderatorul (coordonatorul activității), care face introducerea filmului și a activității, le explică copiilor procedura activității pas cu pas, exemplificând. Vizionarea este întreruptă în momentele-cheie ale filmului, copiii având posibilitatea să intre în dialog cu moderatorul, răspunzând la întrebările adresate de către acesta și exprimându-și, totodată, propriile opinii și concluzii. 

 

,,Vizionez, Dezbat, Implementez” este un proiect educativ a cărui menire este aceea de a-i provoca pe micii spectatori să înțeleagă sensul unei povești, să observe elementele care compun un film, de la acțiune la personaje și interacțiunile dintre ele, să le dezvolte  simțul critic și estetic, iar la final, ca o concluzie la tot ceea ce au urmărit, să desprindă o morală.

Proiecția are INTRARE LIBERĂ, iar rezervările se pot face la numărul de telefon: 0770.439.945.