Regina Maria - Gânduri către țară

Publicat în martie 23 2023
CCTB


    În data de 28 martie 2023 în frumoasa sală a Centrului Cultural Multifuncțional ‘Jean Constantin’ din Constanța va avea loc un eveniment cultural caritabil în premieră în Constanța!

Spectacolul ii are ca protagoniști pe actrița Roxana Lupu, baritonul Nicholas Lupu, pianistul Alex Penescu, violonistul Daniel Mihai și pianistul George Rizea. 

Având în vedere că Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” susține dialogul și parteneriatul interinstituțional în vederea organizării de acțiuni, evenimente și proiecte destinate comunității județului Constanța, instituția susține evenimentul ‘Regina Maria, Gânduri către țară’!

Spectacolul-Concert ‘Regina Maria, Gânduri către țară’ îmbină creații ale compozitorilor francezi, englezi și români ce s-au auzit în saloanele regale cu texte din Memoriile si Jurnalele de război ce evoca cele mai intime gânduri și trăiri ale Reginei, și vine în contextul celebrării Regalității și Anului Centenar al încoronării oferind un concept inedit ce îmbină arta dramatică cu arta muzicală.

 

Spectacolul cuprinde creații muzicale ale compozitorilor români reprezentativi precum George Enescu, Ciprian Porumbescu, Tiberiu Olah alături de creații semnate de Pablo de Sarasate, Frederic Chopin amintind de rafinamentul saloanelor regale de odinioară. 

Artiștii  la finalul evenimentului, se va acorda un premiu de excelență unui copil special din orașul Hârșova, care s-a remarcat prin rezultate excelente la învățătură. Această recunoaștere va fi o ocazie de a-i onora și celebra alături de dumneavoastră munca depusă, încurajând, în același timp, toți copiii să își urmeze visurile și să depășească orice obstacol. Spectacolul va începe de la ora 18:30, iar intrarea este liberă.

Va așteptam cu drag!

Partener media: Observator Constanța