„Suntem și devenim ceea ce gândim” - Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan

Publicat în februarie 2 2023
CCTB


    Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează în data de 15 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim”, susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan. 

Conferința va fi moderată de Florin Pârlea, președintele Fundației „Prietenii Muzeului de Istorie a României”. 

Întâlnirea cu reputatul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan are o importantă componentă educativă și se adresează în special tinerilor, scopul fiind acela de a-i face să conștientizeze puterea gândului, care stă la bază oricărei acțiuni. 

Profesorul dr. Dumitru Constantin Dulcan are dublă specializare în neurologie și psihologie și două doctorate în medicină și științe medicale. Este autor a 11 volume de specialitate în domeniul neurologiei, a peste 275 de comunicate și lucrări științifice și a patru brevete de invenție în domeniul acupuncturii.

Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se află „Inteligența materiei”, lucrare apărută în 1981 și cenzurată de autoritățile de atunci. Republicată după 1989 integral și cu adăugiri, lucrarea a fost distinsă în 1992  de Academia Română cu Premiul „Vasile Conta”. 

Intrarea la conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim” este liberă, în limita locurilor disponibile.