,Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, la a II-a ediție 24 – 26 mai 2024

Publicat în mai 16 2024
CCTB


Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO Constanța, organizează, în perioada 24 – 26 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, a II-a ediție a ,,Festivalului Tradițiilor și Gatronomiei Pescărești”. După succesul ediției de anul trecut, care a atras un public numeros, constănțeni și turiști deopotrivă, manifestarea menită să promoveze cultura tradițională autentică, bogăția folclorului și gastronomia pescărească, revine în forță, cu o nouă ediție plină de surprize.

Pe durata celor 3 zile de desfășurare, publicul se va bucura de o experiență cultural-artistică și culinară autentică, specifică zonei Dobrogei, cu tradiție pe produsele pescărești.
Programul cultural-artistic al evenimentului va debuta vineri, 24 mai 2024, de la ora 16.00, cu o serie de momente muzical-coregrafice susținute de unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți și ansambluri de muzică populară tradițională: Raluca Diaconu, Ilie Caraș, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’, emblema județului Constanța, care va performa alături de Paul Surugiu (Fuego). Seara se va încheia cu un recital susținut de Georgiana Lobonț și Formația.

Sâmbătă, 25 mai 2024, cu începere de la ora 11.00, atmosfera va fi întreținută de trupa Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Căluțul de Mare’’ Constanța, apoi de Mirela Pană și Cabaret Unique, urmați de Ionuț Galani și Ansamblul Asteria, Maria Beatrice Băndoiu, Gabriel Dumitru, Miki ex-K-pital Live Band și Raluka & Proiectul Balcanic.

 Cea de-a treia zi de festival, duminică, 26 mai 2024, va începe, de la ora 13.00, pe ritmuri de DJ și va continua cu Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’ și Marilena Bordianu, urmați de: Ansamblul „Reabina” Ghindărești, Ansamblul „Canlar”, Ansamblul „Elpis”, Ansamblul „Fidanlar”, Ansamblul „Iholu”, Oana Radu Live Band. Seara se va încheia cu un recital senzațional susținut de Horia Brenciu!

Prin includerea acestor momente artistice în programul festivalului, publicul se va bucura de o experiență culturală diversă și atractivă, care să completeze evenimentul gastronomic și să contribuie la promovarea culturii și tradițiilor locale.

,,Festivalul Tradițiilor și Gatronomiei Pescărești” va fi prezentat de Roxana Cioacă și Ionuț Dulgheriu.