Filmul Horia: proiecție specială la Constanța, în prezența echipei, în data de 14 aprilie ora 17:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”

Publicat în aprilie 8 2024
CCTB


Invitați: Regizor Ana Maria Comănescu și Actorul Vladimir Țeca

 

 

 

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” și casa de producție AUGUST FILM, organizează, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin, proiecția de gală a filmul Horia, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, ce se pregătește de întâlnirea cu publicul constănțean, duminică, 14 aprilie ora 17:00.

 

Horia a avut premiera mondială în noiembrie 2023, la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn, iar în România publicul l-a vizionat în avanpremieră națională la Les Films de Cannes à Bucarest, prezentat în secțiunea competitivă Avanpremierele toamnei, unde a câștigat Premiul Publicului.

În rolurile principale îi găsim pe Vladimir Țeca (invitatul nostru) și Angelina Pavel, aflați la primul rol pe marile ecrane, alături de Liviu Cheloiu, Daniela Nane, Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

Horia este un road movie nostalgic și un coming of age deopotrivă.

 

Realizat după un scenariu scris de Ana-Maria Comănescu, filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani, dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării.

Hotărât să străbată țara pentru a-și revedea iubita, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său.

Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

 

Pagina de film și bilete: https://www.centruljeanconstantin.ro/movie/horia