CEA DE-A 27-A EDIȚIE A FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ CELEBREAZĂ 30 DE ANI DE FRANCOFONIE ÎN ROMÂNIA

Publicat în martie 23 2023
CCTB


    Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 23 martie – 26 martie la Constanța și în alte 12 orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Prin alegerea temei acestei ediții, Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.  

Sărutul de pe afiș este o trimitere la Jean Eustache, unul dintre cei mai mari cineaști francezi.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al OIF, organizația care promovează limba franceză, multilingvismul și diversitatea culturală, festivalul include în premieră la Constanța, următoarele filme :

CONSTANŢA

CINEMA JEAN CONSTANTIN, Bd Ferdinand nr 56

Joi, 23 martie Joi, 23 martie Vineri, 24 martie Duminică, 26 martie

Ora 17:30

Ora 19:30

Ora 18:00

Ora 17:30

PANORAMA

PANORAMA

COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

PANORAMA

LES ENFANTS DES AUTRES

L'INNOCENT

PETITE NATURE

SAINT OMER

Rebecca Zlotowski

(1h43)

Louis Garrel

(1h40)

Samuel Theis

(1h33)

Alice Diop

(2h02)

Festivalul Filmului Francez este co-organizat de Centrul Cultural Județean constanța Teodor T. Burada prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și organizat de Institutul Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

Prezentat de Orange

Partener : Groupama

Parteneri instituționali : Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România, Ambasada Canadei în România, Ambasada Republicii Armenia în România, Forumul Cultural Austriac București, Ars Electronica